luni, 3 noiembrie 2014

Creier de maimuta

Creierul de maimuta ,cu toate că pentru unii pare ciudat, pentru alţii reprezintă o delicatesă sau chiar un lux.
Chef Scarlatescu Catalin spunea o data ,cand a fost intrebat daca a mancat asa ceva :" Creierul de maimuţă mi se pare chiar extrem. Eu sunt tipul extremelor, dar asta e prea extrem chiar şi pentru mine"...
Acum sa nu credeti ca eu am dat 4000 de dolari pe o portie, sau ca l-am....gustat !
De patit am patit-o, dar ....altfel, intr-un mod placut.
In ultima vizita pe care am avut-o la copiii din Casa Frankfurt, la un moment dat , am fost intrebata daca am mancat asa ceva.
Bineinteles ca raspunsul meu a fost negativ. Dar spre surprinderea mea , am fost invitata sa particip la prepararea unei portii.
Asteptam cu nerabdare sa vad despre ce este vorba. Si pe masa , in fata mea, au inceput sa apara : sfecla rosie, oua, ulei, usturoi.....
Mi-am dat seama ca va fi ceva bun, mai ales cand mi-au spus ca acesta va fi micul dejun de maine.



INGREDIENTE :




4-5 buc. sfecla rosie
2 catei de usturoi
250 ml iaurt slab
patrunjel verde
sare
piper

Eu am preferat sa fac aperitivul acesta ,fara maioneza ,mai usor. Daca doriti , voi puteti sa-l faceti cu maioneza din 2-3 oua si atunci nu mai folositi iaurt.

MOD de PREPARARE :

Curatam sfecla de frunze si o punem la fiert, in apa, cu coaja cu tot. O lasam sa fiarba pina intra furculita in ea , cam 60-90 de minute.Rasturnam apa de pe ea, o lasam sa se raceasca si apoi o dam pe razatoarea cu gauri mari.
Dupa ce sfecla este rasa , o stoarcem de zeama pe care o lasa. Sa nu o aruncati ca este foarte sanatoasa pentru detoxifierea ficatului sau reglarea tensiunii! Mai bine o beti, dupa ce ati pus putina sare in ea.





Curatam usturoiul si il dam pe razatoarea cu gauri mici, apoi il adaugam la sfecla stoarsa, impreuna cu iaurtul, sarea si piperul.
Eu am adaugat si niste patrunjel verde proaspat tocat.Amestecam bine toate ingredientele si veti obtine o pasta foarte gustoasa, pe care o piteti unge pe paine.
Daca o faceti cu maioneza sa nu uitati sa-i adaugati si niste zeama de lamaie.





Salata aceasta este versatila...puteti adauga si altceva in ea : cartof fiert dat pe razatoare, ciuperci fierte, sau ce va trece voua prin cap.
Eu am lasat-o asa cum mi-a fost prezentata.....ne-a placut foarte mult.





Daca ati facut si paine moale, proaspat scoasa din cuptor, nu veti rezista sa nu va ungeti o felie cu aceasta salata minunata.
Pofta mare sa aveti !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu