miercuri, 10 octombrie 2012

Salata de conopida


 Ingrediente: ■1 conopidă medie
■4 linguri de maioneza
■1 lingură zeamă de lămâie
■1 căţel de usturoi (opţional)
■sare
■piper



Preparare:

1.Puneţi la fiert o oală cu apă şi puţină sare.
2.Desfaceţi conopida bucheţele.
3.Puneţi conopida la fiert până se pătrunde bine.
4.Scoateţi conopida şi lăsaţi-o la scurs până se răceşte.
5.Tocaţi din furculiţă sau pasaţi conopida. Scurgeţi-o de excesul de apă.
6.Amestecaţi conopida cu maioneză, zeamă de lămâie, sare şi piper după gust.
7.Opţional, numai dacă doriţi un gust mai puternic, puteţi răzui fin un căţel de usturoi şi să-l adăugaţi în salată.
Salata de conopidă cu maioneză se serveşte tartinată pe felii de pâine prăjită.

Reteta asta o am de la Sidy. Acum nu mai tin minte daca am copiat-o identic sau nu.
Dar de pregatit am pregatit-o eu si am pozat-o!
Pofta buna!

1 comentarii:

Doina G spunea...

Mari, un aperitiv foarte bun si usor de facut. Si sa nu uitam ca chiar acum e plin in piete de conopida foarte frumosa si ieftina.

Trimiteți un comentariu