marți, 9 octombrie 2012

Pui vanatoresc


Timp de preparare: 40 de minute
Ingrediente: pentru 4 portii
- 1 lingura ulei
- 4 piepti de pui
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper negru macinat proaspat
- 1 lingura de unt
- 1 ceapa, taiata julien
- 300 g de ciuperci, taiate felii
- 2 catei de usturoi tocat marunt
- 1 1/2 lingurite de faina
- 6 linguri de vermut sau vin alb de calitate
- 2/3 cana bulion
- 1 cana rosii tocate maruntsi scurse de suc
- 1/4 lingurita de cimbru uscat
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat marunt

Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie mai mare. Condimentati cu sare si piper (cate 1/4 lingurite din fiecare) pieptul de pui si puneti-l in tigaie. Lasati sa se rumeneasca bine, aproximativ 8 - 10 minute. Scoateti pieptul de pui din tigaie. Scurgeti lichidul din tigaie si il pastrati pentru mai tarziu. Lasati cam 1 lingura de lichid in tigaie. Adaugati untul. Adaugati ceapa si rumeniti-o cam 5 minute la foc mic. Adaugati ciupercile, usturoiul si1/4 lingurita de sare. Amestecati din cand in cand, cam 5 minute, pana se rumenesc un pic ingredientele. Adaugati faina si lastai sa fiarba cam 1/2 minut. Turnati vermutul si mai dati in cateva clocote. Adaugati si restul ingredientelor, pieptul de pui si lichidul pe care l-ati pus deoparte mai devreme. Fierbeti la foc mic cam 10 minute, in tigaia acoperita, pana este gata pieptul de pui. Adaugati patrunjelul si 1/4 lingurita de piper.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu