duminică, 21 octombrie 2012

Cornuri polonezi cu miere






Ingrediente pentru aluat:

-300 ml lapte caldut
-un varf de lingurita de sare
-4 linguri de zahar
-2-3inguri de ulei
-2 linguri miere de albine
-650g faina
-un plic drojdie de bere uscata

Suplimentar:

-100g unt
-zahar vanilat de buna calitate
-nuca
-miere

Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de facut paine in ordinea de mai sus. Se seteaza programul masinii la programul de framantat si dospit. Cand masina isi incheie programul, scoatem aluatul si il punem pe masa de lucru infainata, Il acoperim si il mai lasam sa creasca circa 20 de minute. Intre timp amestecam cele100 gr de unt cu zaharul vanilat. Il frecam bine.
Cand aluatul a crescut se imparte in 2-3 bucati.Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul,se unge cu untul vanilat si se impatureste. Intindem o foaie patrata care se taie fasii de 4cm, iar fiecare fasie se taie la randul ei, dar la un capat nu de tot.  Incepem sa infasuram cei doi ''craci'' unul in jurul celuilalt, iar la final innodam cele doua capete (ca si cind facem un nod cu 2 capete de ata).
Se ung cu ou si se presara cu nuca macinata.
Se coc la 200 grade, aprox. 20 minute (pina se rumenesc frumos).
Cat se coc, facem un sirop din apa si miere, proportii 1:1. Siropul se toarna peste covrigii fierbinti si se lasa pana se racesc sa absoarba tot siropul.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu