miercuri, 26 septembrie 2012

Pizza Calzone




 Ingrediente pentru aluat:
-500 g faina alba
-300 ml apa calda
-40 ml ulei de masline
-1/2 lingurita sare
-1 plic de drojdie uscata

Ingrediente pentru sosul de pizza:
-750 g rosii pasate
-5-6 graunte de usturoi, tocate
-5 linguri de ulei de masline
-1 lingurita de busuioc
-1 lingurita de verdeturi italiene
-1 lingurita de sare
-1 lingurita de piper

Ingrediente pentru umplutura:
-100 g sunca fiarta
-200 g mozzarela
-200 g de ciuperci
-2 sau 4 oua
-1 ceapa
-1 ardei gras rosu
-2 catei de usturoi
-cimbru
-busuioc
-oregano

Aluatul eu l-am pregatit in masina de paine. Am pus pe rand apa calduta, uleiul de masline,sarea, faina si deasupra drojdia uscata(atentie drojdia nu trebuie sa atinga apa si am setat programul de framantat si dospit.
Intre timp am pregatit sosul de pizza.Am pus  o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Am adaugat usturoiul tocat si l-am  calit 1 minut. Apoi am adaugat  busuiocul, verdeturile italienesti si rosiile pasate. Am pus  sare, piper dupa gust si am lasat la fiert, la foc mic, 10 minute, amestecand cu o lingura de lemn, din cand in cand. Dupa ce s-a ingrosat, ajungand de consistenta unei smantani groase,  am stins focul.
Dupa ce am preparat aluatul  si sosul de pizza , am pregatit ingredientele pentru umplutura.
Am ras branza mozzarella, am taiat ciupercile felii,  sunca felii subtiri, am tocat cuburi ardeiul gras, am tocat ceapa si usturoiul, am pregatit condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul).
Am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si  am adaugat sunca sa se rumeneasca la foc mediu 2 minute dupa care am  adugat ceapa si usturoiul si le-am rumenit  pana cand ceapa a devenit translucida.
Adaugati condimentele (oregano, busuiocul si cimbrul) si adaugati un praf de piper. Am adaugat ciupercile  si ardeiul gras si am rumenit totul 5 minute, amestecand din cand in cand.  Am pus un praf de sare si am turnat sosul de pizza peste ingredientele din tigaie. Se mai fierb inca 10 minute, pana se ingroasa compozitia, dupa care se  stinge focul si lasa sa se racoreasca. De data asta am facut si o umplutura fara sunca doar cu ardei, ceapa , ciupeci si masline pentru o zi de post.
Dupa ce s-a racorit sosul, am impartit aluatul in patru (sau in 2, functie de cat de mari doriti sa iasa bucatile de pizza).
 Se intinde o foaie rotunda si  se pune in forma de pizza cu o hartie de copt sub ea. Pe jumatate de foaie se adauga 1-2 linguri din sosul preparat in tigaie, peste care  se presara  mozzarella rasa. In mijloc se adauga un ou.Se unge cu apa, folosind o pensula, marginile aluatului. Foaiase impatureste, suprapunand cele doua jumatati de aluat, dupa care se lipesc marginile apasand usor aluatul cu o furculita. Se unge cu apa aluatul, pe intreaga suprafata.
Se lasa inca 10 minute aluatul sa mai creasca, dupa care se mai unge o data cu apa aluatul.
Se introduce pizza in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a copt, scoateti-o din cuptor si o puteti servi cu parmezan presarat pe deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu