duminică, 18 martie 2012

Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci

De mult m-am tot gandit la reteta aceasta delicioasa si in sfarsit i-a sosit momentul sa o prepar.
O bunatate de pulpite , dar nu ca si cele de fiecare zi , la cuptor.....
Nici nu va ganditi ce gust bun au pulpele coapte in lapte si apoi rumenite cu cascaval.
 Ingrediente:
6 pulpe pui
250 g cascaval
400 ml lapte
sare
piper mozaic
boia
condimente pentru pui
80 g cascaval afumat
1 kg cartofi
rozmarin
1 plic sos de ciuperci Bio Jagersauce

Incalzim cuptorul la 200 grade C.
 Pulpele spalate se sterg cu un servetel de hartie apoi se condimenteaza bine pe ambele parti cu sare, piper proaspat macinat , boia si condimente pentru pui.
 Pielita de pe pulpe o dam deoparte ca sa putem pune felii de cascaval intre carne si pielita.
 Intr-un vas roman( tinut obligatoriu 15 minute in apa) sau alt vas termorezistent uns cu putin ulei, punem pulpele apoi adaugam laptele.Eu am pus pe 3 pulpe cascaval pentru ca al inlaturat pielea de tot.
 Curatam cartofii si ii taiem in patru, apoi ii condimentam cu sare, piper, boia si rozmarin. Ii amestecam bine , astfel incat sa fie condimentati pe toate partile.
 Punem cartofii cu rozmarin peste pulpele din lapte si dam vasul la cuptor pentru 70 de minute sa se rumeneasca carnea si cartofii bine.

 Dupa trecerea timpului rasturnam din compozitia laptelui daca este prea multa si intoarcem pulpele pe partea cealalta.Lasam inca vreo 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca bine.Am mai pus niste cascaval afumat deasupra pulpelor , dupa ce le-am intors.
 Preparam sosul de ciuperci dupa indicatiile de pe plic si servim pulpele cu cartofi, sos de ciuperci si salata de salata verde.
Pofta mare !

3 comentarii:

Liliana Toma spunea...

minunate aceste pulpe!!!

Mari spunea...

Mi-ai facut pofta!
Dar fara sos de ciuperci,numai cu salata!

hapleablog spunea...

Cred ca este delicios!!!

Trimiteți un comentariu