joi, 5 ianuarie 2012

Tort cu nuca, mure si mouse de banane

Un tort special, un gust incomparabil,o reteta delicioasa de tort cu nuca din: oua,zahar, nuca, mure , frisca si banane.
A vrut sa fie o prajitura dar s-a transformat in tort...












Ingrediente:
-blat 1
7 oua
2 lingura nuca cocos
220 g zahar
120 g faina
150 g nuca macinata
1 praf de copt


- blat 2
8 albusuri
2 linguri nuca de cocos
2 linguri amidon
100 g zahar pudra
coaja rasa de lamaie
1 praf copt

350 g mure
1-2 linguri amidon




1 zahar vanilat
400 g frisca lichida
1 intaritor frisca

- pentru mousse de banane
2 banane
3 linguri zahar praf
2 linguri frisca batuta
zeama de la o lamaie
1 plic gelatina

Mod de preparare:


Preparam blatul 1.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o forma cu unt si o tapetam cu hartie de copt.Rasturnam blatul in tava si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade, pentru 30 de minute.
Facem proba cu scobitaoarea si daca  blatul este copt il scoatem din cuptor.
Murele le amestecam cu amidonul si le lasam deoparte.
Preparam blatul 2.
Batem spuma tare albusurile( puteti folosi mai multe albusuri ramase de la alte preparate) apoi adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste spuma.
Adaugam pe rand nuca de cocos, amidonul, praful de copt, coaja de lamaie .
Impartim compozitia in doua si intr-una adaugam   murele amestecate cu amidonul.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa, o dam la cuptorul preincalzit si o lasam sa se coaca si aceasta. Apoi procedam la fel si cu a doua compozitie amestecata cu mure.
Intre timp facem mousse-ul de banane, faramitind bananele cu furculita, apoi le stropim cu zeama de lamaie.Adaugam zaharul praf si frisca batuta, amestecam iar la sfarsit adaugam gelatina inmuiata dupa instructiunile de pe plic.Dam mousse-ul la rece pentru 10-15 minute .
Montam tortul astfel:
-peste blatul de albusuri racit punem mousse-ul de banane, apoi blatul 1( pe care daca doriti il puteti insiropa cu sirop caramel).
Frisca va fi bine batuta cu intaritorul si zaharul vanilat.
Peste blatul 1 punem frisca batuta, apoi blatul cu mure.
Deasupra ornam tortul dupa preferinta si pricepere.Dar cum eu la ornat am doua maini stangi, am uns tortul cu putina frisca si l-am ornat cu nuca de cocos verde si ciocolata razuita.
Dati tortul la rece cam 2 ore apoi se poate felia.
Pofta mare !

2 comentarii:

Doina G spunea...

Cu siguranta ca e ceva deosebit. Si cred ca nici prea costisitor nu e. Fructele congelate si frisca lichida sunt un pic mai scumpe, dar accesibile. Cu prima ocazie (chiar si fara - eu cand zic cu prima ocazie ma refer la...bani!daca am sau nu!) il fac si eu. De revelion eu am facut un tort Diplomat dupa o retea de la fata mea, pe care si ea o are de la o colega!

Sidy spunea...

Multumesc Doina G pentru comentarii...
Unde ai pus poza cu tortul tau ???

Trimiteți un comentariu