joi, 5 ianuarie 2012

Salata de sfecla rosie -aperitiv

Cred ca ,odata cu venirea iernii ar trebui sa mancam mai des salata de sfecla rosie.
Este o salata care ajuta la sustinerea imunitatii,la eliminarea toxinelor din organism, tonifică metabolismul, sporeste rata digestivă.
Pentru ca am vrut sa o am pe masa de Revelion, m-am uitat pe bloguri si am gasit ceva ce mi-a placut mult pe blogul http://dulcesidolce.blogspot.com/2010/02/salata-de-sfecla-rosie.html






Ingrediente:
250 g sfecla rosie fiarta
2 cartofi fierti in coaja
400g fasole alba- conserva
3-4 catei usturoi
125 ml iaurt
3 -4 linguri maioneza facuta in casa
sare
piper

Pentru ornat:
boabe de porumb- conserva
patrunjel verde
masline negre

Mod de preparare:
Curatam sfecla rosie fiarta si racita si o dam pe razatoarea cu gauri mari.
Cartofii ii curatam si ii taiem marunt , cubulete.
Facem maioneza din galbenusul crud cu o lingurita de mustar si ulei adaugat putin cate putin.
Cateii de usturoi curatati ii dam prin presa de usturoi.
Desfacem conserva de fasole boabe fiarta si rasturnam zeama de pe ei.
Din maioneza amestecata cu iaurt, usturoi, sare si piper facem un sos pe care il rasturna peste legumele aflate in bol.Amestecam bine pina se omogenizeaza toate.
Gustam si potrivim gustul de sare, piper.Daca este cazul putem adauga putina zeama de lamaie.
Ornam salata cu boabe de porumb, masline taiate si frunfe de patrunjel.
Pofta mare !

3 comentarii:

sarah spunea...

foarte faina culoare.sigur si gustul a fost pe masura.

Doina G spunea...

Sidy, multam, o sa o incerc si eu cu prima ocazie. Sigur e foarte buna. Eu am avut salata simpla, clasica, de sfecla rosie. O sa incerc si asa.

Sidy spunea...

Merita incercata...!
Va tzuc !

Trimiteți un comentariu