miercuri, 18 ianuarie 2012

Coltunasi cu magiun de prune

Destul de rar fac coltunasi , pentru ca familia mea nu este fan paste fainoase...dar acesti coltunasi cu magiun de prune facut in casa , sunt favoritii familiei mele...
Aluatul se poate face si la masina de taitei ,dar eu prefer ,de data aceasta, sa-i fac cu mana.
Incercati si nu veti regreta....
Se pot umple si cu branza, carne, ciuperci sau ce va place mai mult....

















Ingrediente:
400 g faina
200 ml magiun de prune
2 oua
350 ml apa
200 g gris
100 g zahar
4 linguri ulei
1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:
Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta.
Cu ajutorul sucitorului intindem foaia  destul de subtire.
Pe jumatate din ea , punem din loc in loc , cate putin magiun , apoi cealalta parte, ramasa goala, o pliem peste partea cu majun.
Cu ajutorul unui pinten , taiem coltunasii patratele.
Punem la fiert 3 l apa cu putina sare si in momentul in care apa clocoteste punem coltunasii in apa.Ii lasam sa fiarba 8-10 minute pina se ridica toti la suprafata.
Ii strecuram de apa , lasam un jet de apa rece peste ei, apoi ii lasam sa se scurga bine.
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei la incins , adaugam coltunasii , stingem focul si ii amestecam cu grija. Lasam sa stea acoperiti .
Celelalte 2 linguri de ulei le punem la incins intr-o tigaie , adaugam grisul pe care il calim amestecand continuu cu o lingura de lemn sau silicon ,pina cand acesta se prajeste , schimbandu-si culoarea.
In acel moment adaugam 150 ml apa si amestecam continuu, pina se evapora apa.
Adaugam zaharul dupa gust si zaharul vanilat.
Rasturnam grisul peste coltunasi , amestecam usor si daca doriti, la servire puteti adauga deasupra putin zahar praf.
Pofta mare !

9 comentarii:

Dana Cristea spunea...

ce pofta imi e....am mancat si eu odata in timpul facultatii, aveam o colega basarabeanca si ea facea coltunasi, tare buni sunt!!!!te pup

lia spunea...

Minunati Sidy ! si mie imi plac foarte mult asa ca am venit sa servesc si eu...
pupici si o seara placuta

Antonina S. spunea...

Cata rabdareeee!!! Sunt dementiali!

feliciacristea spunea...

si eu mai fac coltunasi dar ii dau prin pesmet rumenit in ulei si mananci pana cazi lat !!!! sunt mortali !!!

mona spunea...

Felicitari pentru bunatati, si ai un premiu de suflet la mine pe blog! Pupici!

hapleablog spunea...

Ai muncit la ei, dar cu rezultate pe masura muncii.Arata super.

maya spunea...

Vaaai, cît de bine arata coltunasii! Excelenti, deliciosi!


Cautînd dupa retete de ale mele am dat si de cîteva retete de ale tale. Asta e site-ul furaciosilor si una din retete: http://www.retete-sanatoase.ro/pui-cu-crusta-si-cartofi-la-cuptor/

Oricum, nu se streseaza domnii si doamnele de acolo. Le-am scris si eu, le-au scris si altii, dar nu raspund :D

Salutari si pupici!

dian@ spunea...

Sidyyyyyyyy....vreau si eu o portie, dar sa fie asa mai zdravana!!! arata nemaipomenit!!!

Emily spunea...

superbi ♥
te pup draga mea!

Trimiteți un comentariu