duminică, 20 noiembrie 2011

http://www.romaniisuntdestepti.ro/

Accesati http://www.romaniisuntdestepti.ro/ pentru a schimba modul cum suntem perceputi in lume !

Campania Românii sunt deștepți realizată de producatorul ciocolatei ROM dupa ce anul acesta a castigat doua mari premii la festivalul de publicitate Cannes Liones.
Dupa articolele si emisiunile din Franta si Italia care au ofensat o Romanie intreaga, romanii sunt pusi acum la colt si pe internet. La o simpla cautare pe Google “romanii sunt”, sugestiile automate generate de motorul de cautare l-ar jigni chiar si pe cel mai indiferent roman.
Acelasi lucru este valabil si pentru versiunile straine ale motorului de cautare: daca pe google.ro romanii sunt “prosti”, “paduchiosi” si “hoti”, pe google.com, ei sunt “scum”, “ugly”, “rude” si “not white”, pe google.fr sunt “des voleurs de poules”, “des voleurs” sau “racistes” si acelasi lucru se intampla pe google.it, google.es sau google.co.uk.
Provocarea este urmatoarea: pana pe 1 decembrie, romanii sunt invitati sa caute pe Google sintagma „romanii sunt destepti” pe google.ro  in cat mai multe limbi: „les roumains sont intelligent” pe google.fr , „romanians are smart” pe google.co.uk etc.
Cu cat se efectueaza mai multe cautari cu aceasta sintagma, cu atat mai mult vor creste sansele sa schimbam sugestiile automate generate de motorul de cautare. Si, in final, sa schimbam si imaginea romanilor pe internet.
Desteapta-te romane si pe internet

“Faptul ca ROM este o marca profund romaneasca ne obliga sa luam atitudine atunci cand vedem ca Romania este victima unor prejudecati grave. Si de aceea ne-am hotarat sa ne asumam o cauza care ne face onoare: aceea de a lupta pentru imaginea romanilor. Imaginea romanilor pe internet, imaginea romanilor despre ei insisi, imaginea romanilor in afara tarii.
Campania „Romanii sunt destepti” continua demersul lansat prin campania „Noul ROM” din toamna anului trecut, si anume retrezirea la viata a mandriei nationale”, spune Gabriela Munteanu, marketing manager Kandia Dulce.
Site-ul campaniei are si o sectiune care isi propune sa adune cat mai multi romani valorosi, oameni care nu sunt nici gainari, nici hoti, nici prosti.
“Auzim prea des stiri despre imaginea proasta a romanilor in strainatate. Din cauza numarului lor, aceste stiri au ajuns aproape sa nu ne mai mire. Ele doar genereaza un sentiment neplacut de indignare combinata cu frustrarea ca nu poti face nimic sa schimbi asta”, sustine Catalin Dobre, group creative director McCann Erickson.
Campania ”Romanii sunt destepti” isi propune sa transforme ceea ce parea inca o veste proasta intr-o cauza in jurul careia sa se uneasca toti romanii.
Sursa: Wall-Street.ro

 ROMANII SUNT DESTEPTI                 ROUMAINS SONT INTELLIGENTS

RUMANEN SIND INTELLIGENT         ROMANIANS ARE SMART

RUMENI SONO INTELLIGENTI          RUMANOS SON INTELIGENTES2 comentarii:

maria elena spunea...

Ce mult ma doare pt ca din cauza unor uscaturi suntem toti perceputi la fel. Avem asa multe talente, multi oameni cu har, romanii sunt destepti cu adevarat.

Sidy spunea...

Din pacate ceea ce se face BINE si cu ce ne-am putea mandri, nu se arata !!!
Haideti, poate reusim impreuna, sa aratam si lucrurile pozitive facute de romani....!

Trimiteți un comentariu