sâmbătă, 22 octombrie 2011

Prajitura cu mere Madalina Manole

Da , intr-adevar reteta ii apartinea Madalinei.Intr-o seara a fost invitata la TV si printre alte retete a spus si aceasta delicioasa prajitura cu mere care cu siguranta va va incanta daca va plac merele in prajituri....













Ingrediente:
Blatul
8 galbenusuri
240 g zahar
250 g unt
550 g faina
1 plic prag de copt
coaja rasa de la o lamaie
200 ml smantana

Umplutura:
1 1/2- 2 kg mere
zahar(dupa gust)
1 lingura scortisoara
4 linguri pesmet

Deasupra:
8 albusuri
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingurita zeama de lamaie


Mod de preparare:
Framantam bine toate ingredientele blatului pina obtinem un aluat omogen.
Intr-o tava de 37x25 cm , tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt asezam foaia dupa ce am intins-o putin, apoi o presaram cu 2 linguri pesmet si o dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de gradeC, pina se coace de jumatate.
Curatam merele , le dam pe razatoare, si le amestecam cu zahar si scortisoara dupa gust
Cand foaia este coapte de jumatate punem merele peste ea, impreuna cu zeama lasata de mere , presaram celalalt pesmet si le dam la cuptor.
Intre timp batem spuma albusurile cu putina zeama de lamaie.Adaugam apoi zaharul , zaharul vanilat si mixam pina se intareste bezeaua din nou.
Scoatem tava si cu ajutorul unei linguri asezam bezeaua peste mere.
Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute pina bezeaua prinde o culoare aramie deasupra.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi putem taia prajitura cu un cutit inmuiat in apa.
Pofta mare !

2 comentarii:

sarah spunea...

foarte buna prajiturica si arata tare bine.pupicei si o duminica faina

Sara & Miki spunea...

Arata tare bine. E de efect. O seara frumoasa, pup!

Trimiteți un comentariu