miercuri, 5 octombrie 2011

Jeleu de morcovi




Timp de preparare: 4h 20'
         Ingrediente:
500g morcovi
500g zahar
100ml apa
1 fiola esenta vanilie
½ lingurita praf de portocala
30g gelatin
50g fulgi de cocos
           Mod de preparare:
Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si-I lasam sa-si lase zeama, amestecand din cand in cand, cateva ore bune (3-4h). Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc.  Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam 60’, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi, ii tavalim prin fulgii de cocos si-i dam dinnou la rece.

             Pofta buna!

6 comentarii:

Daniela spunea...

Hmmm, arata minunat, fur si eu o mingiuta ca sa o savurez...

maria elena spunea...

Lia ce bunatate de jeleu!

lia spunea...

Daniela draga mea, serveste cu incredere !
pupici

lia spunea...

Maria Elena, chiar e o bunatate...si ieftina si usor de facut hi,hi.
pupici

maya spunea...

Foarte interesanta reteta. Îmi place la tine, ca mereu gasesc idei noi. Multumesc :)

lia spunea...

Multumesc Maya ! si chiar ma bucur daca reusesc sa va inspir prin preparatele mele.
Pupici.

Trimiteți un comentariu