duminică, 16 octombrie 2011

Fresh de rodie











Timp de preparare: 20 minute
Rodia este intradevar “fructul minune”, pentru mine reprezinta o sursa de viata si pana la urma un mod de viata. Sucul de rodie ajuta foarte mult la diferite afectiuni ale corpului uman. Rodia in vremurile antice era considerata un fruct favorizat de zei. Numita si “giuvaerul toamnei”, are proprietati antiimflamatorii, antioxidante, iar bogatia de fier o face de folos in anemii. Potasiul din rodie normalizeaza tensiunea arteriala, iar vitamina C intareste sistemul imunitar.

Mod de desfacere/preparare:
Spalam rodia bine cu apa rece. Punem rodia pe un fund de lemn si taiem un capacel, apoi
o crestam in forma de cruce, nu prea adanc pentru a nu zdrobi boabele.
Punem rodia in bolul cu apa rece si o defacem sub apa, ajutandu-ne de cutit daca nu se desface bine.
Culegem boabele de pe bucatile desfacute, insa tot sub apa. Curatam boabele de pulpa necomestibila si de pielita si apoile  strecuram de apa.
Punem boabele zemoase in blender si le tocam 2-3’, dupa care trecem pulpa obtinuta prin strecuratoar, pentru a indeparta semintele zdrobite.
Din 3 rodii medii, am optinut 200ml de suc natural si plin de vitamine!
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu