joi, 22 septembrie 2011

Sos de rosii cu ciuperci busuioc si cimbru


Astazi, din categoria pivnita plina cu  de toate, voi descrie  inca un sortiment de conserva .
Pentru ca ne plac pastele si pizza, am pus pe iarna un sos de rosii cu  ciuperci, cimbru si busuioc, a iesit extraordinar de bun, are o aroma si un gust  nemaipomenit .
Am  folosit 5 kg de rosii, 2 kg de ardei capia i, 1 kg de ciuperci champignon,  1/2 kg de ceapa, piper, sare, cimbru, busuioc si  foi de dafin
Toate ingredientele, macinate, se pun la fiert  cam  90 de minute,amestecul  se toarna fierbinte in  sticle sterilizate si fierbinti, se capseaza si se pun  in pat cald, intre haine  groase, pina ce se racesc complet .
Sosul il  mai folosesc  si  peste fripturi, la  tocanite, de fapt se poate folosi la orice, este foarte, foarte bun.

3 comentarii:

sarah spunea...

faina reteta.nu pot sa nu remarc camara.o adevarata gospodina,felicitari!

Daniela spunea...

Multumesc, Sarah, chiar e tare faina reteta, cind deschizi borcanul cu sos, deja miroase a paste sau pizza !

Mari spunea...

Frumoasa camara

Trimiteți un comentariu