joi, 15 septembrie 2011

Paste cu slanina sunca ciuperci si smantana



Nu am  mai facut de mult paste si tare mi-a fost dor asa ca am trecut la treaba !
Un pic de slaninuta ardeleneasca ,   untoasa si  afumata am taiat-o maruntel si am aruncat-o in tigaia incinsa.


Peste ea, am pus sunculita taiata   maruntel  si abia dupa aia niste ciuperci proaspete si faine, totul la foc mare. 



Am presarat sare, piper, boia iute si condimente pentru pizza si am lasat sa se  undeasca, tigaia fiind acoperita  cu  capac, pret de vreo 15 minute.
Separat, am  fiert pastele si le-am scurs dar am pastrat o cana de  apa in care au fiert. 


Am pus pastele peste amestecul din tigaie, cana de apa  si  o mina de busuioc taiat marunt,


 am mai lasat 10 minute , am dat deoparte de pe foc si am pus 4 linguri de smintina  groasa. Am amestecat si am acoperit pentru inca 5  minute.
Au iesit delicioase si au fost mincate instantaneu, nu a ramas nimic, nimic !!!

2 comentarii:

Adrian spunea...

Va rog nu mai scrieti denumirea retetei cu litere mari si textul retetei cu litere BOLD. Structurati reteta in: Ingrediente, Timp de preparare si Mod de preparare. Multumesc.

Sidy spunea...

Hmmmmmmmmmmmmm ce bune-s !!!
Mi-ai dat o idee faina ce sa fac azi....
Da'ce zici...niste crema Focsani aruncata peste paste, merge ???

Trimiteți un comentariu