joi, 22 septembrie 2011

Gogosari in otet, cu coriandru


Ingrediente:
gogosari
otet
piper boabe
coriandru boabe
sare neiodata
miere
frunze de telina
boabe de mustar(optional)


Mod de preparare:


Spalam bine gogosarii, ii stergem si ii taiem in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari.
Ii asezam in borcane peste cateva frunzulite de telina.
Acoperim cu apa toti gogosarii, apoi rasturnam apa intr-o oala si o masuram.
Jumatate din cantitatea de apa o aruncam si completam cu otet de 9 grade C.
Dam apa si otetul in clocot cu alte frunze de telina,piper boabe, boabe de mustar, coriandru boabe si 50 g sare la 1 l lichid.
Lasam sa dea un clocot . dupa care stingem focul si adaugam mierea, amestecam si turnam lichidul peste gogosari.
Punem capacele la borcane , le lasam sa se raceasca pe masa din bucatarie si cand sunt reci, dam borcanele la rece , in camara(pivnita).
Mie imi plac acesti gogosari iarna ca salata linga carnati proaspat prajiti si un piure de cartofi....
Pofta mare !

1 comentarii:

sarah spunea...

gogosarii in otet sunt preferatii mei.cred ca coliandru le da un plus de aroma.pupicei

Trimiteți un comentariu