duminică, 28 august 2011

Prajitura ieftina si rapida











Ingrediente:
1 kg faina alba
200 ml smantana
150 g zahar
150 g untura( unt)
2 oua
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
10 g drojdie
zahar praf
coaja de la o lamaie
1 borcan gem mai tare


Mod de preparare:
Untura , ouale si zaharul se amesteca mine de tot pina cand devin ca o spuma.
In putina smantana sfaramam drojdia pe care o adaugam impreuna cu cealalta smantana si apoi adaugam faina si coaja de lamaie, praful de copt si zaharul vanilat.
Framantam putin si va rezulta un aluat cu o consistenta mai tare...
Lasam sa se odihneasca 15 minute, dupa care intindem aluatul pina ajunge la grosimea de 2-3 mm.
Taiem aluatul cu o forma rotunda pe care vom pube o lingurita cu gem si apoi indoin aluatul in doua.Nu il presam tare pe margini....
Punem prajiturelele pe o tava neunsa in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina cand se rumenesc deasupra.
Le pudram cu zahar praf dupa ce le-am scos din tava si s-au racit.
Pofta mare !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu