joi, 25 august 2011

Cuiburi de spaghete cu carniciori si friptura de porc

Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: pentru 6 - 8 portii
- 450 g de spaghete
- 6 - 8 linguri de ulei
- 2 morcovi, curatati si dati pe razatoarea cu dinti mari
- 2 - 3 cepe , taiate julien
- 1 cubulet de telina, data pe razatoarea cu dinti mici
- 1/4 cana patrunjel tocat
- 1/4 cana marar tocat
- cateva frunze de tarhon sau 1/2 lingurita tarhon uscat
- cateva frunze de menta sau 1/2 lingurita menta uscata
- 6 - 8 carnaciori proaspeti
- 800 - 1000 g carne de porc
- 2 - 3 linguri de bulion
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Sosul
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins. Adaugati ceapa. Lasati sa se rumeneasca putin. Adaugati o cana de apa. Puneti patrunjelul, mararul, morcovii, telina. Fierbeti cu capac, 15 - 20 de minute. Mai adaugati apa daca este nevoie. Adaugati 2 linguri de bulion si mai dati in cateva clocote.
Friptura si carnaciorii
Spalati si portionati carnea. Puneti intr-o tava 1 -2 linguri de ulei. Asezati carnea si deasupra asezati carnaciorii, portionati si intepati cu o furculita ca sa nu crape in timpul prepararii. Adaugati 1 - 2 cani de apa, cat sa acopere carnea. Puneti sare si piper dupa gust, tarhonul si menta. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit, pentru 40 - 50 minute. Dupa 20 - 30 minute adaugati o lingura de bulion si eventual putina apa, daca este nevoie.
Cuiburile de paste
Fierbeti pastele al dente. Scurgeti-le de apa intr-o sita. Taiati 6 - 8 bucati de folie de aluminiu. In fiecare bucata de folie puneti din pastele fierte si scurse de apa. Puneti deasupra sosul preparat mai devreme. Puneti o cana de apa in tava in care asezati cuiburile de paste. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 25 - 30 de minute.
Se servesc cu felii de rosii si lamaie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu