duminică, 28 august 2011

Ciorba de cartofi cu vin








Ingrediente:
600 g cartofi
1 morcov
1 patrunjel
o felie telina
1 ceapa mica alba
1 ceapa mica rosie
150 g carnati afumat
1 pahar vin
2 linguri sos chilli
200 ml smantana
patrunjel verde
sare
piper
boia
o foaie dafin


Mod de preparare:
Se curata legumele si se taie dupa preferinta.
Ceapa se lasa intreaga( dupa ce a fiert se arunca)
Carnatul se taie felii.
Intr-o oala punem 3-4 l apa legumele, vinul, sosul chilli, foaia de defin si asezonam cu condimentele.
Lasam sa fiarba acoperit , la foc potrivit.
Cand legumele sunt fierte presaram deasupra patrunjel verde tocat si servim ciorba in farfurie cu cate un mot de smantana.
Se serveste cu ardei iute sau cu ceapa rosie taiata felii...
Pofta mare !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu