joi, 25 august 2011

Banana Cake




Ingrediente:
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 2 lingurite scortisoara pulbere
- 6 - 8 oua, functie de marime
- 1 praf de copt
- 50 g alune, zdrobite sau date prin masina 
- 1 cescuta de ulei
- 10 lingurite de cafea instant granulata
- 2 banane taiate cubulete
Mod de preparare:
Zaharul impreuna cu oualele, scortisoara si cafeaua instant se bat cu mixerul pana la omogenizare completa.
Se adauga uleiul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, dupa ce au fost date prin sita pentru aerarea fainei.
Se mixeaza 4 - 5 minute. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Se adauga bananele si alunele si se da la cuptorul preincalzit la foc iute aproximativ 15 minute. Se mai lasa apoi in cuptor inca 20 - 30 de minute la foc potrivit.
Se verifica din cand in cand cu o scobitoare daca aluatul este copt.
Se scoate din cuptor cand scobitoarea este curata, fara urme de aluat, si se lasa sa se raceasca putin, apoi se pudreaza cu zahar pudra in cazul in care va place ca prajitura sa fie mai dulce.
Compozitia se preteaza si la cup-cakes, in cazul in care aveti tava pentru asa ceva. Puneti cate o lingura din compozitie in fiecare alveola, adaugati bananele, mai puneti o lingura de compozitie si deasupra adaugati alunele. Compozitia este suficienta pentru doua tavi de cup-cakes.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu